Foscarini

De design verlichting uit Italië

Foscarini bedenkt, ontwikkelt en produceert decoratieve design lampen. Dag en nacht, of ze nu aan of uit zijn, ze verleiden, verrassen en inspireren. De Foscarini lampen kunnen worden gezien als designobjecten. De lampen ruimtes transformeren: ze brengen schoonheid, ze wekken emoties op.

Foscarini ontwerpt onafhankelijk van alle productiebeperkingen, wat zich vertaalt in vrijheid van ideeën. De prachtige collectie bestaat uit hanglampen, vloerlampen, wandlampen en tafellampen.

De 35-jarige samenwerking van het bedrijf met internationale ontwerpers en beheersing van verlichting resulteerde in een lange lijst van designiconen die wereldwijd zijn geïntegreerd in huishoudelijke of collectieve omgevingen. De constante in de geschiedenis van Foscarini is de vastberadenheid en passie voor elk project.

De Donjon heeft een grote collectie van Foscarini in haar winkel hangen. Komt u bij ons deze mooie collectie lampen bekijken, dan belandt u bij één van onze deskundige interieursadviseurs met actuele kennis van alle mogelijkheden en de nieuwste modellen

Wees welkom bij de Donjon en laat u verwonderen over de design verlichting van Foscarini!

FOSCARINI
CREATE LIGHT

Deze zin die de essentie van Foscarini uitdrukt. De zin bestaat uit twee woorden die afzonderlijke werelden vertegenwoordigen, wanneer ze gescheiden zijn. Daarnaast vertegenwoordigen ze een krachtige visie wanneer ze herenigd zijn. De wereld van creëren, van vormgeven van het materiaal; en de wereld van licht, van visie, van denken.

Productie is voor Foscarini altijd het aankomstpunt binnen het ontwerpproces. En licht creëren is niets anders dan een vorm, een concreet object – de lamp – een “verlichtende” betekenis geven.

Bent u benieuwd geworden naar de prachtige design lampen van Foscarini en wilt u ze graag eens in het echt komen bekijken? Dat kan bij De Donjon, waar één van onze deskundige interieursadviseurs met actuele kennis van alle mogelijkheden en de nieuwste modellen u graag te woord staat. 

FOSCARINI
CREATE LIGHT

Foscarini design lampen

Foscarini is in 1981 opgericht in Venetië door Carlo Urbinati en Alessandro Vecchiato. Het Italiaanse designlabel ontwerpt lampen die absoluut niet alledaags zijn. De collectie bestaat stuk voor stuk uit bijzondere items, zoals de Spokes hanglampen, Plass hanglampen en Big Bang hanglampen.

Of u nu op zoek bent naar een bijzondere hanglamp, vloerlamp, wandlampen of tafellamp? Bij dit Italiaanse merk vind u designverlichting in alle soorten en maten.

Plan een afspraak

Het advies met één van onze deskundige interieuradviseurs vindt gebruikelijk plaats in de showroom van De Donjon. Hier kunt u de diverse meubels direct bekijken en hebben zij de verschillende materialen direct voorhanden zodat u ze kunt voelen en  meteen kunt uitproberen. 

Het is tevens mogelijk om bij u thuis te komen voor een adviesgesprek. Uiteraard kunnen we dan ook direct advies in huis geven over o.a. maat- en kleuruitvoering. 

Angelique Hekers
styliste met oog voor detail en het complete interieur
Peter Loo
vakman die u graag helpt met een advies op maat.
Martine van Disseldorp
enthousiaste verkoopadviseuse met een bijzonder veelzijdige creatieve achtergrond.
Michael Prins
senior-adviseur met meer dan een kwart eeuw ervaring
Sarah van der Lee
geduldige interieuradviseuse met een oog voor kleur en textiel