ONLINE EVENT - 24 juni 2021

Studio Truly truly

Kunst als middel om grenzen te verleggen

Truly Truly is een ontwerpstudio die zijn basis heeft in Rotterdam. De studio is opgericht door het echtelijke ontwerpteam Joel Booy & Kate Booy.

Studio Truly Truly is actief op verschillende creatieve gebieden waaronder het ontwerpen van producten, verlichting, meubilair, textiel en ruimtelijke installaties, alsmede art-direction. Zo is het Australische duo sinds medio 2020 de nieuwe artdirectors van Leolux.

De focus van de ontwerpen ligt op doordachte producten voor in de leefomgeving die functie combineren met sensualiteit. Hierbij wil het duo graag de manier waarop mensen objecten gebruiken en waarnemen te vraag stellen en de gedachtegang prikkelen. De studio gebruikt kunst als een middel om de grenzen te verleggen voor zichzelf en voor anderen. Ze hebben een groeiende interesse om toekomstige meubeltypologieën te onderzoeken en daarbij vorm in relatie tot functie in vraag te stellen.

Het flexibele en creatieve denken, gecombineerd met een achtergrond in grafisch ontwerp, geeft vorm aan hun unieke ontwerphouding. Hoe een ontwerp ervaren zal worden is cruciaal voor de kern van hun werk.

Het uitgangspunt van Studio Truly Truly is dan ook maak dingen goed, eerlijk en kunstzinnig.

SCHRIJF U IN VOOR HET ONLINE EVENT

Graag maken we van het online event een speciaal moment. Als u voor zondag 20 juni uw adresgegevens achterlaat, sturen we uw nog een presentje toe. Wilt u alleen online deelnemen dan is dit natuurlijk ook mogelijk.

Programma donderdag 24 juni

Let op: omdat Joel en Kate Booy van Australische afkomst zijn, zal deze avond Engels de voertaal zijn. 
19:30 Start event

We heten u graag welkom bij ons online event. 

19:40 Lezing Studio Truly Truly

Joel en Kate Booy van Studio Truly Truly vertellen over de door hun ontworpen meubelen en hun werkwijze.

Let op: omdat Joel en Kate Booy van Australische afkomst zijn, zal deze avond Engels de voertaal zijn. 

20:30 Afsluiten

.

Joel en kate booy

Als Truly Truly maakte het echtpaar Joel en Kate Booy de afgelopen vijf jaar furore met ingetogen meubels die opvallen door heldere kleuren en scherpe contouren. Dankzij subtiele details en ragfijn materiaalgebruik zijn hun ontwerpen veel rijker dan ze op eerste gezicht lijken.

“We zijn beiden opgeleid als grafisch ontwerper en werkten als collega’s bij een ontwerpbureau met veel opdrachten in de culturele sector. Dat bood veel ruimte voor experiment en expressie”, vertelt Joel. “Ik wilde mij verdiepen in ruimtelijk ontwerpen. Voor mij was er maar één plek waar dat kan: de Design Academy Eindhoven. Ik heb een Nederlands paspoort, want mijn vader is Nederlands. Dat maakte de stap eenvoudiger.” Kate vond al snel werk als grafisch ontwerper. “Meteen na Joels afstuderen in 2014 zijn we Truly Truly gestart.”

Studio Truly truly nieuwe artdirectors van leolux

Ontwerpstudio Truly Truly zijn sinds medio 2020 de nieuwe artdirectors van Leolux

Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen met sprankelende kleuren en expressieve vormen. Op deze traditie willen wij voortbouwen”, zegt Joel Booy. “Maar de tijden zijn veranderd”, zegt Kate. “Niet elk meubel hoeft uitgesproken te zijn. Er is nu meer ruimte voor nuance en detail.”

“Wat Truly Truly gemeen heeft met Leolux is een streven naar originaliteit. Al is onze stijl wat gereserveerder. Maar dat is juist goed, want zo halen wij elkaar uit onze comfortzones en creëren we een identiteit die verrassend is maar waarin Leolux herkenbaar blijft.”