fbpx

OPENINGSTIJDEN        Contact

Muurbekleding bij de Donjon

Luxe behang

Behang is onmisbaar in elk interieur. Er zijn allerlei verschillende muurbekledingen, met verschillende motieven en materialen . Voor elk vertrek in huis is er wel een bepaald type behang. 

Kiest u voor een moderne of klassieke uitstraling? Bij de keuze voor een nieuw behang zijn er diverse factoren waar u rekening mee moet houden. Natuurlijk kijkt u bij het kiezen allereerst naar wat u mooi vindt en wat past bij u wensen. Maar er zijn daarnaast een groot aantal andere zaken die belangrijk zijn voor uw keuze van een behang. Zoals bijvoorbeeld de kleuren die passen bij u interieur, het materiaal van u muurbekleding en waar wilt u de behang hebben in huis?

Bij De Donjon kunt u terecht voor een uitgebreide collectie aan fantastische muurbekleding in uitlopende materialen. Door de verscheidenheid aan producten en materialen zult u bij De Donjon altijd een behang vinden dat bij uw inrichting, woonwensen en doel past.

De ervaren inrichtingsexperts van De Donjon presenteren u graag de collectie. De adviseurs leggen u daarnaast graag uit waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuw behang en helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Kom langs bij De Donjon en laat u informeren en inspireren! 

De Arte productlijnen

Arte is een gepassioneerd designer & fabrikant van gesofistikeerde behang. De onderneming, eigendom van de familie Desert, is al sinds 1981 actief. Het behang van Arte sieren de muren van zowel residentiële interieurs als projectinrichtingen in meer Daan 80 landen. 

Elk jaar creëert een tem van ervaren ontwerpers verscheidene nieuwe collectie. Ongeveer de helft van de producten wordt intern gefabriceerd met behulp van milieuvriendelijke prcedés. De productie van een kleiner aantal behangen wordt toevertrouwd aan externe partners die dezelfde kwaliteit- duurzaamheidsnormen hanteren. 

Laat u nu vrijblijvend adviseren door een van inrichtingsadviseur van De Donjon

Essentials Palette

Een goede basis, een goed begin. Dit is waar de collectie “Essentials” voor staat. Het non-woven behang, bedrukt met de meest innovatieve technieken is een meerwaarde voor elk type interieur. Naast kleur geeft de textuur hierbij een extra dimensie. Dit tijdloze behang is tactiel, straalt warmte uit en zorgt voor een behaaglijk gevoel. Daarenboven is “Essentials” uitermate ademend en duurzaam.

Een verrassende mix van tekeningen en motieven neemt je mee op een magische wereldreis. Van de dromerige bohemien sfeer op de Balearische stranden tot de mysterieuze Afrikaanse jungle.
De pure tinten en materialen zijn geïnspireerd op natuurlijke materialen zoals rotan en tropische planten. Authentieke weeftechnieken waaronder macramé en vlechtwerk liggen aan de basis van deze collectie. Met als resultaat een vintage toets en een glamoureuze twist: authentiek meets chic.

Marqueterie

Het natuurproduct sisal, een stevige vezel afkomstig van de agaveplant, ligt aan de basis van de collectie Marqueterie. De natuurlijk geweven stukjes sisal worden versneden en met de hand in verschillende patronen gelegd. Het ambachtelijke inlegwerk schuift opvallende geometrische figuren naar voren. Zowel de verschillende richtingen van het weefsel als de kleuren zorgen voor veel diepte en textuur in deze 100% handgemaakte muurbekleding. Naargelang de lichtinval en het standpunt komt er een subtiele glans tevoorschijn. 

Verschillende motieven beschikbaar: Detour, Biseau, Optique, Puzzle en Line.

Les Thermes

Les Thermes schetst het rijkelijke verleden van de Grieks-Romeinse oudheid waarbij beeldhouwkunst en architectuur een belangrijke rol spelen. Ook de gekende badcultuur is prominent aanwezig. Dit weerspiegelt zich onder andere in luxueuze mozaïeken, ambachtelijke technieken en een impressie van een handgeschilderd tafereel van Romeinse thermen. Deze weelderige collectie laat je proeven van de historische grandeur van weleer. 

Verschillende motieven beschikbaar: Mosaico, Stucco, Tessera, Saturnia en Orizzonte. 

Memento Moooi

De Memento Moooi Wallcovering-collectie is geïnspireerd op uitgestorven dieren die bekend stonden om hun unieke, zachtaardige karakter en liefde voor het leven. Ze koesterden elk moment en probeerden hun leven te vullen met mooie herinneringen. Maak kennis met de actieve Mimic Moth, de lieftallige Dandelion Crane, de sociale Golden Tiger, de onverschrokken Pogo Goat en de vreedzame Queen Cobra. De collectie vormt een medley van dieren die leefden en liefhadden alsof het hun laatste dag was.
Elke muurbekleding is geïnspireerd op de kenmerken van een specifiek dier. Betoverende kleurencombinaties en bijzondere kenmerken en patronen in hun vacht, veren of huid brengen ze op een unieke manier weer tot leven op onze muren. Sommige dessins vertellen een verhaal, terwijl andere de zintuigen prikkelen met fascinerende illustraties en texturen. De uitgestorven dieren achter de Memento Moooi Wallcovering-collectie motiveren Arte om elk moment te koesteren, prachtige herinneringen te creëren en het leven te vieren van begin tot eind.

 

Monsoon 2.0

Tropische regenwouden hebben altijd al tot onze verbeelding gesproken. Misschien omdat ze zo zeldzaam zijn. Of gewoon omdat we het exotische zo fascinerend vinden. We zijn ontzettend geboeid door de ongelooflijke biodiversiteit die je er aantreft, maar ook door de overweldigende plantengroei. En laat dat nu net de grote bron van inspiratie zijn geweest bij deze collectie.

Verschillende motieven beschikbaar: Arrow, Symbol, Facet, Musa, Sabal en Itaya.

Manila

Florale tekeningen in combinatie met organische vormen zijn de rode draad doorheen de collectie Manila. Handmatig plaatst men minutieus touw van verschillende materialen en diktes in patronen waardoor een minimalistische tekening met bijhorend reliëf ontstaat. De vertaling van dit artisanaal precisiewerk naar de wand geeft een zeer verfijnde en gesofistikeerde uitstraling. Manila speelt in op de interieurtrend waarbij men geweven touwen en koorden integreert in diverse toepassingen.

Verschillende motieven beschikbaar: Botanic, Spiral, Edge, Atlas, Flore en Tulle.

Manovo

Manovo, het grootste nationaal park in Centraal-Afrika, vormt de inspiratiebron voor de eclectische mix van botanische prints, geometrische vormen en effen patronen. De gebruikte jacquardtechniek weeft verschillende kleuren papier in elkaar waardoor een tekening tevoorschijn komt. Ze creëert hierdoor een abstracte, fotografische weergave van de Afrikaanse savanne. Horizontale en verticale effecten wisselen elkaar af wat zorgt voor spanning en reliëf

Verschillende motieven beschikbaar: Etno, Savanna, Croe, Koumbala en Massif

Extinct Animals Moooi

De Extinct Animals muurbekledingen zijn geïnspireerd door Moooi’s Museum of Extinct Animals. Met het Museum of Extinct Animals viert Moooi de diversiteit van de natuur en stimuleert zo om de grenzen van de verbeelding uit te breiden. Ze benadrukken dat de kostbaarste schat van oude en huidige expedities, de onverwachte diversiteit van de schoonheid is, in al haar vormen.
De Extinct Animals Wallcovering Collection verbreedt de horizon van de designs van Moooi door toevoeging van een nieuwe verticale dimensie. Elk design van de Extinct Animals collectie is geïnspireerd door de kenmerken van een uitgestorven dier.Opvallende combinaties van kleuren, eigenschappen en de textuur van de vacht, de veren of de huid brengen de dieren weer tot leven op onze muren. Sommige ontwerpen vertellen een verhaal; anderen stimuleren onze zintuigen met behulp van beelden en texturen.

 

Object

Sierlijstwerk decoreert muren en plafonds al eeuwenlang in allerlei vormen en stijlen. Denk maar aan plinten, kroonlijsten, lambriseringen of wandpanelen in statige herenhuizen, imposante paleizen of monumentale bouwwerken. Dit vormt dan ook de inspiratiebron voor de collectie Objet. Deze decoratieve muurbekleding is eenvoudig te plaatsen en voegt naast kleur en textuur ook reliëf toe. Het is afgewerkt in een look van zachte suède voor een extra aaibaar resultaat. Daarnaast heeft deze 3D-muurbekleding ook een positieve invloed op de akoestiek.

Verschillende motieven beschikbaar: Grandeur, Cassetta, Manoir en Pantheon 

Sculptura

Sculptura haalt haar inspiratie uit ambachtelijk pleisterwerk. Stroken gips werden met de hand in een patroon gelegd om te vertalen naar een verrassende vinylcollectie. De typische gipsstructuur van gaas, scheurtjes en oneffenheden zijn duidelijk zichtbaar. Deze intrigerende muurbekleding met verrassende geometrische patronen geeft op een subtiele manier kleur, reliëf en structuur aan de muur. Dankzij het schaduwspel van licht en donker komen de effen muren tot leven. Kortom, Sculptura is een decoratieve meerwaarde in je interieur zonder alle aandacht op te eisen.

Ode

Sierlijstwerk decoreert muren en plafonds al eeuwenlang in allerlei vormen en stijlen. Denk maar aan plinten, kroonlijsten, lambriseringen of wandpanelen in statige herenhuizen, imposante paleizen of monumentale bouwwerken. Dit vormt dan ook de inspiratiebron voor de collectie Objet. Deze decoratieve muurbekleding is eenvoudig te plaatsen en voegt naast kleur en textuur ook reliëf toe. Het is afgewerkt in een look van zachte suède voor een extra aaibaar resultaat. Daarnaast heeft deze 3D-muurbekleding ook een positieve invloed op de akoestiek.

Verschillende motieven beschikbaar: Grandeur, Cassetta, Manoir en Pantheon 

Samal

Samal is een eiland in de Filipijnen waar capiz gewonnen wordt. Deze oesterachtige schelpen worden handmatig gekleurd, versneden en in geometrische patronen ingelegd. Capiz is een echt natuurproduct; elke schelp is uniek en verschilt in kleur en structuur. Dit maakt van deze collectie een exclusieve en artistieke muurbekleding. Bovendien variëren de kleurnuances van het parelmoer naargelang de lichtinval waardoor een verrassend en voortdurend veranderend effect ontstaat.

Verschillende motieven beschikbaar: Cubic, Prisma, Helix en Camber 

Atelier

Deze muurbekleding heeft de authentieke look van zacht, luxueus leder, compleet met haar natuurlijke nuances en onregelmatigheden. De details van handgestikt leder dragen bij tot de realistische uitstraling van dit verfijnde behang. Het gebruik van extra zware vinyl was essentieel voor het bekomen van de realistische textuur en het gevoel van echt leder.

Verschillende motieven beschikbaar: Plaza, Alma, Odeon, Campo en Cosma

Icons

Icons charmeert door haar veelzijdigheid aan materialen; stuk voor stuk vaste waarden in het interieur zoals segrijnleder (galuchat), bouclé stof, metaalaccenten of rotan. De toepassing van deze evergreens op de muur is echter uiterst verrassend en origineel. Typerend zijn de diverse geometrische patronen die een opvallend blokkenmotief naar voren schuiven. Niet alleen de warme materiaalmix is een verrassende factor, ook de variërende lichtinval en het spel van mat en glans geven een extra luxueuze dimensie.

Verschillende motieven beschikbaar: Platinum, Shagreen, Waffle Weave, Rattan, Curve, Symbiosis en Latus

Maak een afspraak

Het team van De Donjon staat voor u klaar! We presenteren u graag de collectie van behang.

Op zoek naar een nieuwe behang, maar weet u niet waar u moet beginnen dan kunnen De Donjon en Arte een helpende hand bieden. Ons team helpt u graag met maten & kleuren van u behang. Maak hiervoor een afspraak met een van onze gespecialiseerde adviseurs.

De adviseurs leggen u daarnaast graag uit waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe behang en helpen u graag met het maken van de juiste keuze. 

Plan een afspraak en we zorgen ervoor dat een van onze specialisten voor uw klaar staat!