Voor iets bijzonders

De DONJON

De Donjon onderscheidt zich niet alleen door een fraaie collectie meubelen maar ook door het bieden van een extra meerwaarde in persoonlijk advies. Onze adviseurs helpen u graag uw interieur samen met u vorm te geven. Natuurlijk bent uzelf altijd de belangrijkste praktijk deskundige maar tussen uw droom en de werkelijkheid willen wij graag met ons deskundig advies een extra schakel zijn om uw wensen te realiseren.

We gaan daarbij uiteraard altijd uit van uw smaak en wensen maar ook mogelijkheden qua ruimte en budget. Die puzzel maken we graag samen met u. Ons advies is er altijd op gericht dat u uiteindelijk tevreden zult zijn, of het nu gaat om een bijzettafel, karpet, bank of compleet interieur. Het moet uw huis dat heerlijke thuisgevoel geven en of dat nu ‘helemaal lekker voor jezelf’ is of dat je ‘ermee voor dag wilt komen’ dat bepaalt u uiteraard zelf!

7 woonwerelden

.

vol inspiratie en design

De Donjon Woonburcht op het meubelplein Ekkersrijt is uw interieurspecialist uit de regio Eindhoven. Onze collectie bestaat uit eigenzinnige design meubelen van merken waar we al generaties lang mee samenwerken. De Donjon meubelcollectie omvat onder andere banken, hoekbanken, fauteuils, eetkamermeubelen, vloerkleden, wandmeubels en tv kasten. Deze collectie design meubelen van de Donjon Woonburcht is samengesteld middels diverse binnen- en buitenlandse kwaliteitsmerken.

De winkel is ingedeeld in 7 woonwerelden van elk minstens 600 vierkante meters. Laat u inspireren in onze Leolux Selectstore, het Rolf Benz Experience Center of de Natuzzi Italia store. Bewonder top interieursmerken zoals MOVANI, de Sede, Artifort, Spectral, Luxaflex, Jori, Gelderland, Montis en vele andere top designmerken.

Vanwaar de naam "De Donjon"?

Op zoek naar een passende naam in 2001, die recht zou doen aan de karakteristieke vormgeving van het gebouw, de strategische plaats van de lokatie en functie die inspireert tot het verhogen van het eigentijds woongenot kwamen we uit bij het woord De Donjon.

De Donjon is immers een versterkte rechthoekige of ronde toren van twee of drie verdiepingen en met muren van twee a drie meter. In uiterste nood kon de heer zich met zijn getrouwen in dit bastion terugtrekken. Men verdedigde zich dan vanaf het dak, waaromheen men een zware gekanteelde borstwering wierp. Ter verdediging was deze toren wel geschikt, maar voor een lange belegering was er te weinig ruimte. Donjon heette oorspronkelijk het enige gebouw in een verder alleen uit een omheind terrein bestaand Middeleeuws kasteel.

De donjon werd toen identiek met de hoofdtoren. Wanneer een edelman in de middeleeuwen een burcht ging bouwen begon hij met de donjon; dat is de woontoren. Onderin bevond zich een kelder waar de voorraden werden opgeslagen. Daarboven was het woonverblijf waar werd gegeten, geslapen, gekookt en gespind. Op de zware buitenmuren bevinden zich vaak weergangen. Een weergang is een smal open gangpad dichtbij de bovenkant van de buitenmuur waarop de wachters en de kanonnen stonden. Een edelman moest tenslotte goed op zijn eigen donjon passen, nietwaar?

Onze specialisten

“Een geslaagde aankoop begint met een goed advies” Onze interieurspecialisten zijn opgeleid om uw keuze te begeleiden. Ze kunnen geheel kosteloos een fraaie tekening van uw interieur maken om u inzicht te geven in de opstelling en kleurstellingen. Nadat ze goede notie hebben genomen van uw eigen specifieke persoonlijke wensen kunnen ze ideeën aandragen verrassende suggesties geven om uw interieur een eigen “touch’ te geven. Soms helpt een moodboard om uw inzicht in uw eigen stijl en smaak te vergroten. Een aantal laten we even aan het woord:

Michael Prins, senior-adviseur met meer dan een kwart eeuw ervaring

Michael werkt al meer dan een kwart eeuw bij de Prijt groep en voelt zich vooral thuis bij de kerncollectie die we al jaren in de collectie voeren. Betrouwbare fabrikanten die met hun topontwerpers elk jaar weer voor een actuele mooie collecties zorgen. Bij de Prijt groep staat service en garantie hoog in het vaandel en met deze leveranciers hoef je je daar geen zorgen over te maken. Een van zijn favoriete merken is Rolf Benz maar ook topmerken als De Sede en Leolux verkoopt hij graag. Michael geeft o.a. leiding aan het speciaal opgeleide Rolf Benz team in de Rolf Benz studio.

Sarah van der Lee, geduldige interieuradviseuse met een oog voor kleur en textiel

Tijdens haar opleiding aan de kunstacademie heeft Sarah zich vooral gericht op kleur en textiel. Dat komt in haar advieswerk goed van pas. Ze gaat graag met de klant aan de slag om zijn of haar woning tot iets moois te maken. Waarbij ze geduldig de tijd neemt voor het creatieve proces om de meubels ook qua kleur en uitvoering helemaal tot hun recht te laten komen. Indien nodig geeft Sarah advies bij de mensen thuis in hun eigen omgeving en vaak heeft dat ook tot gevolg dat er bijv. een muurtje ‘van kleur verschiet’ waardoor het hele huis weer als nieuw lijkt! Ook de extra aandacht voor een fijne bekleding die past bij het gevoel van de klant vind ze van belang. In deze haastige tijd neemt ze net even iets meer tijd voor de klant: dat bent u als klant toch meer dan waard!

Angelique Hekers, styliste met oog voor detail en het complete interieur

Als interieur styliste volgt Angelique nauwkeurig de laatste trends op styling en interieur. Ze probeert die samen met de wensen van de klant zoveel mogelijk concreet te vertalen naar het interieur. Ze adviseert graag kleur die past bij de wensen van de klant en ziet dat er bij velen ook een behoefte is om met het wisselen van de seizoenen het interieur aan te passen en te re-stylen: dit is met de nieuwe collectie›s natuurlijk al een feest op zich. Graag nodigt Angelique u uit om de nieuwste trends met u te delen en wellicht toe te passen of als inspiratie te dienen in uw eigen huis! Uiteraard kan ze desgewenst bij u thuis advies geven om daarna in de winkel een en ander verder uit te werken.

Tom Bijsterveld, vakbekwame servicegerichte verkoper met gevoel voor stijl en gastheerschap

Vanuit zijn opleidingen is Tom in eerste instantie in de mode terecht gekomen. Het gaf hem voldoening om mensen te adviseren wat bij hen past en de klanten tevreden de deur uit te zien gaan. Het werken met fraaie exclusieve mode- merken ligt heel dicht bij de advisering van de fraaie merken die de Donjon voert. Eigenlijk gaat het geven van interieuradviezen nog verder en is nog uitgebreider dan de modebranche. Vanuit de mode heeft Tom wel de liefde voor mooie stoffen overgehouden en bijv. oog voor detaillering in mooi stikwerk. In zijn opleidingstijd heeft hij zich ook bekwaamd in het vak: “hospitality” dat je met gastheerschap zou kunnen vertalen in de diepste betekenis van het woord. De klant ziet hij als gast in de winkel die we het zo goed mogelijk naar de zin mogen maken met goede adviezen en klantgerichte bediening.

Peggy de Langen, specialist in kleur en interieur

Tijdens haar studie aan het st. Lucas is haar liefde en gevoel voor kleur enorm geprikkeld en ontwikkeld. Echt leuk werd dat pas toen ze na haar studie in de interieurwereld haar deskundigheid in de praktijk is gaan gebruiken en verder ontwikkelen. Na een tijd in de meubelen te hebben gewerkt is Peggy een aantal jaren kleuradviseur geweest bij een internationale verf en behang keten. Ze mocht velen helpen in hun creatieve keuzes om hun interieur een nieuwe “look en feel” te geven door middel van goed gekozen verven en behang geïnspireerd door de laatste trends. Inmiddels is Peggy alweer een aantal jaren werkzaam bij de Donjon waar zij haar adviezen weer breder kan inzetten voor een “totaalplaatje” van wanden, vloeren en meubelen. Ook in het styling team van de Donjon kan ze haar gevoel voor verhoudingen en combinaties mooi gebruiken om de Donjon te stijlen naar de laatste trends.

Martine van Disseldorp, enthousiaste verkoopadviseuse met een bijzonder veelzijdige creatieve achtergrond.

Tijdens haar opleiding aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht heeft ze zich toegelegd op vormgeving in metalen en kunststoffen en daarbij leren kijken naar het detail van de dingen die ons omringen in het leven. Dat ‘omringen’ van mooie dingen deed ze letterlijk als zelfstandige in haar eigen edel- smederij annex winkel. Ze verkoos een nieuwe weg in te slaan om in een winkel met meubels als sierraden de klant te adviseren om het interieur nog mooier te maken. Zo vond ze de weg naar de Donjon waar ze zich in korte tijd bekwaamde in het mooie rijke meubel vak. U hebt het getroffen door haar geadviseerd te mogen worden, het zal u en haar vast sieren!

Job Prijt, creatief binnenhuis adviseur – “goed design is als goede wijn…om lang van te genieten!“

Als binnenhuis- adviseur mag je mensen helpen hun meest eigen plekje te creëren en vorm te geven en van een huis een echt thuis te maken om bij te komen van je drukke bestaan, te ontspannen en om de dingen te doen die je leuk of belangrijk vindt. Het is het mooiste vak dat er is om mensen daardoor een beetje gelukkiger te maken. Als medeverantwoordelijke voor de collectionering zijn we voortdurend opzoek naar de laatste ontwikkelingen in meubelland.  Naast de vele vertrouwde merken voeren we ook altijd enkele trendy en hippe merken die iets van het huidige tijdsbeeld verbeelden.

Peter Loo, vakman die u graag helpt met een advies op maat.

Peter is als een gewaardeerde ervaren vakman een “jonge nestor” in ons verkoop/advies team. Peter draagt een schat aan ervaring met zich mee vanuit een mooie loopbaan in een aantal top interieur bedrijven in het zuiden van het land. Hij is gewend hoogwaardige designmeubelen te verkopen maar kan ook in andere stijlen rijkelijk combineren.Peter wordt gelukkig van blije klanten die iedere keer voor hem terugkomen. Hij is een adviseur die graag de tijd neemt om naar de klant te luisteren en samen met de klant een proces in te gaan om het interieur in de smaak en beleving van de klant te ‘optimaliseren’. Hij brengt in dat proces graag als vakman zijn luisterend oor, geduld maar ook kennis en kunde van de collecties, kleuren en vormgeving in en komt desgewenst graag bij de mensen thuis voor een advies op maat. Dat hij in verschillende bedrijven ook vertrouwenspersoon was tekent ook hem als betrouwbare deskundige adviseur die de tijd neemt voor u, waardoor de aankoop ook altijd een duurzaam karakter zal krijgen!

Jurian Groenen, vertrouwde logistieke man in het team van de Donjon.

Samen met zijn collega’s is hij als ambassadeur van de Donjon de laatste maar belangrijke schakel in het aankoopproces. Jurian zorgt ervoor dat de meubels vanuit ons centrale magazijn verzameld worden en met zorg en aandacht een plaats bij de klant krijgt. Regelmatig bezoekt hij cursussen om zijn kennis en kunde niveau up-to-date te houden. Ook heeft hij door zijn jarenlange ervaring een schat aan kennis opgedaan die hem helpt ook in de aftersales een belangrijke schakel te zijn. Kortom: een in alle opzichten dienstverlenende functie waarbij klantvriendelijkheid, zorgvuldigheid en vakmanschap voortdurend samengaan.

Edith Gans, onmisbare schakel in het proces van de weg van de aankoop tot de bezorging

Elke bedrijf heeft een voor en een achterkant in de organisatie die beide van groot belang zijn. Edith vervult al tientallen jaren trouw haar taak in de administratie, orderverwerking en logistiek. Ze is ook vaak eerste aanspreekpunt aan de telefoon en daarmee onze “digitale” gastvrouw. Ze zorgt er mede voor dat de administratieve en organisatorische afwikkeling van de orders vlekkeloos verloopt en is daarmee een onmisbare schakel in het proces van de weg van de aankoop tot de bezorging. Op kantoor vervult ze zo met haar lange ervaring een belangrijke spilfunctie tussen u als klant en onze organisatie. Daarnaast schakelt ze ook regelmatig door naar de fabrikanten en zou je haar dus met respect onze “verbindingsofficier” kunnen noemen.