fbpx

OPENINGSTIJDEN        Contact

.

DE DONJON

voor iets bijzonders

Bij De Donjon bieden we niet alleen een prachtige collectie meubelen, maar ook persoonlijk advies om uw interieur vorm te geven. Onze adviseurs staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw droominterieur. U bent zelf de expert als het gaat om uw persoonlijke smaak en wensen, maar wij willen graag een extra schakel zijn tussen uw droom en werkelijkheid.

We gaan daarbij uiteraard altijd uit van uw smaak en wensen maar ook mogelijkheden qua ruimte en budget. Die puzzel maken we graag samen met u. Of u nu op zoek bent naar een bijzettafel, karpet, bank of een compleet interieur, ons advies is altijd gericht op uw tevredenheid. Wij streven ernaar om uw huis dat warme thuisgevoel te geven waar u naar verlangt. Of u nu een interieur wilt dat helemaal bij u past of dat u wilt pronken met uw interieur, de keuze is aan u!

7 woonwerelden

Kleuren 7 woonwerelden

vol inspiratie en design in de 2 winkels

De Donjon Woonburcht & Leolux Select Store op het meubelplein Ekkersrijt Son: uw interieurspecialist in de regio Eindhoven! Wij bieden een uitgebreide collectie eigenzinnige design meubelen van merken waarmee we al generaties lang samenwerken. Onze collectie omvat onder andere banken, hoekbanken, fauteuils, eetkamermeubelen, vloerkleden, wandmeubels en tv kasten. Ook kunt u bij ons terecht voor gordijnen, raamdecoratie en wanddecoratie.

De collectie is samengesteld uit mooie designmeubelen van diverse binnen- en buitenlandse kwaliteitsmerken. We hebben de winkel ingedeeld in 7 woonwerelden van elk minstens 600 vierkante meters. Laat uzelf inspireren in onze Leolux Selectstore, het Rolf Benz Experience Center of de Natuzzi Italia store. Bewonder top interieursmerken zoals MOVANI, LABEL | vandenberg, Artifort, Spectral, Design on Stock, Bert Plantagie, Gelderland, Montis en vele andere top designmerken.

8e woonwereld

Kleuren 8e woonwereld

virtueel en online

De mooiste Designmerken bij De Donjon

De Donjon onderhoudt al decennia lang een intensieve samenwerking met een groot aantal gerenommeerde A-merken.

Zo zijn we bij de Donjon onder andere Leolux Select Store Eindhoven, Rolf Benz Experience Center, Pastoe Pilot Store, Luxaflex Inspiration dealer Eindhoven, Spectral Plaza, Pode Totaaldealer en MOVANI premium partner.

Daarnaast kun je bij De Donjon ook terecht voor vele andere mooie design merken zoals Bert Plantagie, Arco, Artifort, De Sede, Jori en EYYE. Een ruime collectie van tijdloze design klassiekers tot hedendaags design.

We heten je van harte welkom in onze showroom! Onze interieurspecialsten staan klaar om je te adviseren. 

Vanwaar de naam "De Donjon"?

Op zoek naar een passende naam in 2001, die recht zou doen aan de karakteristieke vormgeving van het gebouw, de strategische plaats van de lokatie en functie die inspireert tot het verhogen van het eigentijds woongenot kwamen we uit bij het woord De Donjon.

De Donjon is immers een versterkte rechthoekige of ronde toren van twee of drie verdiepingen en met muren van twee a drie meter. In uiterste nood kon de heer zich met zijn getrouwen in dit bastion terugtrekken. Men verdedigde zich dan vanaf het dak, waaromheen men een zware gekanteelde borstwering wierp. Ter verdediging was deze toren wel geschikt, maar voor een lange belegering was er te weinig ruimte. Donjon heette oorspronkelijk het enige gebouw in een verder alleen uit een omheind terrein bestaand Middeleeuws kasteel.

De donjon werd toen identiek met de hoofdtoren. Wanneer een edelman in de middeleeuwen een burcht ging bouwen begon hij met de donjon; dat is de woontoren. Onderin bevond zich een kelder waar de voorraden werden opgeslagen. Daarboven was het woonverblijf waar werd gegeten, geslapen, gekookt en gespind. Op de zware buitenmuren bevinden zich vaak weergangen. Een weergang is een smal open gangpad dichtbij de bovenkant van de buitenmuur waarop de wachters en de kanonnen stonden. Een edelman moest tenslotte goed op zijn eigen donjon passen, nietwaar?

Onze specialisten

“Een geslaagde aankoop begint met een goed advies” Onze interieurspecialisten zijn opgeleid om uw keuze te begeleiden. Ze kunnen geheel kosteloos een fraaie tekening van uw interieur maken om u inzicht te geven in de opstelling en kleurstellingen. Nadat ze goede notie hebben genomen van uw eigen specifieke persoonlijke wensen kunnen ze ideeën aandragen verrassende suggesties geven om uw interieur een eigen “touch’ te geven. Soms helpt een moodboard om uw inzicht in uw eigen stijl en smaak te vergroten. Een aantal laten we even aan het woord:

Michael Prins, senior-adviseur met meer dan een kwart eeuw ervaring

Michael werkt al meer dan een kwart eeuw bij de Prijt groep en voelt zich vooral thuis bij de kerncollectie die we al jaren in de collectie voeren. Betrouwbare fabrikanten die met hun topontwerpers elk jaar weer voor een actuele mooie collecties zorgen. Bij de Prijt groep staat service en garantie hoog in het vaandel en met deze leveranciers hoef je je daar geen zorgen over te maken. Een van zijn favoriete merken is Rolf Benz maar ook topmerken als De Sede en Leolux verkoopt hij graag. Michael geeft o.a. leiding aan het speciaal opgeleide Rolf Benz team in de Rolf Benz studio.

Sarah van der Lee, geduldige interieuradviseuse met een oog voor kleur en textiel

Tijdens haar opleiding aan de kunstacademie heeft Sarah zich vooral gericht op kleur en textiel. Dat komt in haar advieswerk goed van pas. Ze gaat graag met de klant aan de slag om zijn of haar woning tot iets moois te maken. Waarbij ze geduldig de tijd neemt voor het creatieve proces om de meubels ook qua kleur en uitvoering helemaal tot hun recht te laten komen. Indien nodig geeft Sarah advies bij de mensen thuis in hun eigen omgeving en vaak heeft dat ook tot gevolg dat er bijv. een muurtje ‘van kleur verschiet’ waardoor het hele huis weer als nieuw lijkt! Ook de extra aandacht voor een fijne bekleding die past bij het gevoel van de klant vind ze van belang. In deze haastige tijd neemt ze net even iets meer tijd voor de klant: dat bent u als klant toch meer dan waard!

Angelique Hekers, styliste met oog voor detail en het complete interieur

Als interieur styliste volgt Angelique nauwkeurig de laatste trends op styling en interieur. Ze probeert die samen met de wensen van de klant zoveel mogelijk concreet te vertalen naar het interieur. Ze adviseert graag kleur die past bij de wensen van de klant en ziet dat er bij velen ook een behoefte is om met het wisselen van de seizoenen het interieur aan te passen en te re-stylen: dit is met de nieuwe collectie›s natuurlijk al een feest op zich. Graag nodigt Angelique u uit om de nieuwste trends met u te delen en wellicht toe te passen of als inspiratie te dienen in uw eigen huis! Uiteraard kan ze desgewenst bij u thuis advies geven om daarna in de winkel een en ander verder uit te werken.

Peter Loo, vakman die u graag helpt met een advies op maat.

Peter is als een gewaardeerde ervaren vakman een “jonge nestor” in ons verkoop/advies team. Peter draagt een schat aan ervaring met zich mee vanuit een mooie loopbaan in een aantal top interieur bedrijven in het zuiden van het land. Hij is gewend hoogwaardige designmeubelen te verkopen maar kan ook in andere stijlen rijkelijk combineren.Peter wordt gelukkig van blije klanten die iedere keer voor hem terugkomen. Hij is een adviseur die graag de tijd neemt om naar de klant te luisteren en samen met de klant een proces in te gaan om het interieur in de smaak en beleving van de klant te ‘optimaliseren’. Hij brengt in dat proces graag als vakman zijn luisterend oor, geduld maar ook kennis en kunde van de collecties, kleuren en vormgeving in en komt desgewenst graag bij de mensen thuis voor een advies op maat. Dat hij in verschillende bedrijven ook vertrouwenspersoon was tekent ook hem als betrouwbare deskundige adviseur die de tijd neemt voor u, waardoor de aankoop ook altijd een duurzaam karakter zal krijgen!

Job Prijt, creatief binnenhuis adviseur – “goed design is als goede wijn…om lang van te genieten!“

Als binnenhuis- adviseur mag je mensen helpen hun meest eigen plekje te creëren en vorm te geven en van een huis een echt thuis te maken om bij te komen van je drukke bestaan, te ontspannen en om de dingen te doen die je leuk of belangrijk vindt. Het is het mooiste vak dat er is om mensen daardoor een beetje gelukkiger te maken. Als medeverantwoordelijke voor de collectionering zijn we voortdurend opzoek naar de laatste ontwikkelingen in meubelland.  Naast de vele vertrouwde merken voeren we ook altijd enkele trendy en hippe merken die iets van het huidige tijdsbeeld verbeelden.

Edith Gans, onmisbare schakel in het proces van de weg van de aankoop tot de bezorging

Elke bedrijf heeft een voor en een achterkant in de organisatie die beide van groot belang zijn. Edith vervult al tientallen jaren trouw haar taak in de administratie, orderverwerking en logistiek. Ze is ook vaak eerste aanspreekpunt aan de telefoon en daarmee onze “digitale” gastvrouw. Ze zorgt er mede voor dat de administratieve en organisatorische afwikkeling van de orders vlekkeloos verloopt en is daarmee een onmisbare schakel in het proces van de weg van de aankoop tot de bezorging. Op kantoor vervult ze zo met haar lange ervaring een belangrijke spilfunctie tussen u als klant en onze organisatie. Daarnaast schakelt ze ook regelmatig door naar de fabrikanten en zou je haar dus met respect onze “verbindingsofficier” kunnen noemen.

Jurian Groenen, vertrouwde logistieke man in het team van de Donjon.

Samen met zijn collega’s is hij als ambassadeur van de Donjon de laatste maar belangrijke schakel in het aankoopproces. Jurian zorgt ervoor dat de meubels vanuit ons centrale magazijn verzameld worden en met zorg en aandacht een plaats bij de klant krijgt. Regelmatig bezoekt hij cursussen om zijn kennis en kunde niveau up-to-date te houden. Ook heeft hij door zijn jarenlange ervaring een schat aan kennis opgedaan die hem helpt ook in de aftersales een belangrijke schakel te zijn. Kortom: een in alle opzichten dienstverlenende functie waarbij klantvriendelijkheid, zorgvuldigheid en vakmanschap voortdurend samengaan.