fbpx

OPENINGSTIJDEN        Contact

MEUBELONDERHOUD

MATERIAALSOORTEN

Uiteraard houdt onze dienstverlening niet op bij uw aankoop, maar staan we ook na de koop voor u klaar.
Met service, garantie en met tips en adviezen voor het onderhoud van uw  meubelen.
Neem bij vragen of twijfel contact met ons op.

Braziliaans leisteen
Het Braziliaans leisteen, genoemd Mustang of Black State, kenmerkt zich door de fraaie vrij constante zwart / antraciet-achtige kleur en de verschillende splijtlaagjes, die een mooie variatie in licht en donker geven. Doordat de splijtlagen nog geen millimeter dik zijn is dit leisteen ontzettend vlak. Het kan echter voorkomen dat door het zagen van de steen er vlakjes afspringen waardoor de volgende laag zichtbaar is. Dit is geen vlek maar een kenmerk van leisteen en daarom geen reden voor een reclamatie.
Belgisch hardsteen
Belgisch hardsteen is een schitterende, vroeger veel gebruikte en nu herontdekte, kalkhoudende steensoort. De structuren maken deze steensoort bij uitstek geschikt voor toepassing onder ‘zware’ omstandigheden, zoals bijvoorbeeld tafelbladen. Als oppervlakte afwerking is gekozen voor het zogenaamde ‘zoeten’. Door deze afwerking ontstaan er wat doffe structuurplekken en licht zichtbare schuurkringen hetgeen een heel speciaal effect geeft aan het hardsteen zodat de sporen, die het dagelijks gebruik nu eenmaal achterlaten, vrijwel geheel gecamoufleerd worden.
Graniet (en marmer)
Graniet heeft door middel van polijsten een ‘gesloten’ oppervlak verkregen. De meeste granietsoorten zijn echter toch nog enigszins poreus, waardoor vlekvorming na verloop van tijd niet is uitgesloten. Graniet is zeer hard en daardoor in hoge mate kras-en stootvast. U kunt deze natuursteen het best met heet water en een zuurvrij reinigingsmiddel schoonmaken. De zuren die u moet vermijden, komen vooral voor in de bekende reinigingsmiddelen. U heeft dan ook een speciaal natuursteenproduct nodig zoals bijvoorbeeld Stone Protector. Gebruik nooit vloeibare schuurmiddelen of schuursponsjes.
RVS (roestvaststaal)
Roestvaststaal vraagt ook z’n aandacht. De lasnaden ondergaan een nabehandeling met een zuur en worden dan met water nagespoeld. Sporen hiervan kunnen later opkomen en zijn eenvoudig weg te poetsen. Daarnaast kunnen vette vingers afdrukken geven. Een behandeling met Stainless Steel Cleaner wist alle sporen uit en voorkomt dat de vette vingers opnieuw hun sporen achter laten.