Studio MIK. meubelen

Studio MIK wars van opsmuk

Bij een nieuwe krachtig meubelmerk hoort ook een passende naam. Een naam die focust, die zich richt op de kern, die mikt op een moderne koper die weet wat hij of zij wil, die wars is van opsmuk en verlangt naar de stoere levens-elementen. Doe maar gewoon, mik maar op de essentie van ons bestaan, wat je in een hand kunt vasthouden is vaak al voldoende en het mooiste….

Studio MIK: een nieuw stoer Nederlands merk

Er kwam één woord bij ons naar boven om dit samen te vatten. In een greep: een mik, een stoer brood met volle ingrediënten. Het brood dat mijn oma vasthield in haar ene hand en waar ze dikke plakken afsneed met haar andere hand. In dat brood werden al die stoere Hollandse elementen verenigd. Samen gebakken tot een heerlijk geheel en als basis waar u nog van alles aan toe kunt voegen. Het nieuwe oer-Hollands meubelmerk zou voortaan gaan heten: Studio MIK

Studio MIK ontdekken bij De Donjon

De collectie van Studio Mik bestaat uit banken en hoekbanken. Met passie gemaakt door Hollandse designers en van duurzame materialen. Voor wie die mikt op de essentie van het leven. Voor wie mikt op duurzaamheid. Voor wie mikt op sobere materialen en vormen. Ontdek de stoere meubels van Studio MIK bij De Donjon. In onze showroom staan de deskundige interieur adviseurs voor u klaar. Zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Samen met u plannen ze heel individueel uw perfecte zitmeubel op basis van de beschikbare ruimte, uw zitvoorkeuren en woonwensen. Kom proefzitten op de banken van Studio MIK bij de Donjon en laat u adviseren door onze deskundige adviseurs!

Studio MIK.
Nest hoekbank

Studio MIK.
Nest hoekbank

Dat Studio MIK. bij dit model voor de naam Nest kan niemand verbazen. Een van de grootste kunstwerken die de natuur ons laat zien is de ingenieuze bouw van een vogelnest.

Dit model omarmt u en uw gezinsleden en gasten als het ware en de opvallende grote losse kussens zorgen voor een aangenaam warm gevoel en voegen zich gemakkelijk naar uw zit of lig behoefte.

Studio MIK. legde met dit model de stevige basis en samen met onze stylisten en verkoopadviseurs geven we uw eigen nest graag uw persoonlijke extra invulling. 

Studio MIK. Fiks bank

Studio MIK. Fiks bank

De naam Fiks voor dit model is geïnspireerd door de gedachte dat juist de eenvoud en beperking vaak de meeste kracht uitstraalt. Het woord fiks betekent immers krachtig, flink, robuust en groot. Denk maar aan een ‘fikse stijging van…..’ Maar tegelijk betekent fiks ook gezond, kloek en knap. Denk maar aan wat we zeggen: ‘een fikse oudere’.

Studio mik is erin geslaagd een model te ontwerpen dat zowel kracht als een zekere rankheid uitstraalt en in maat beperkt is. Niet een makkelijke opdracht maar ze hebben het gefikst! 

Studio MIK.

Waar de golven van de zee proberen het land terug te winnen en tegelijk onze zorgen kunnen wegvoeren. Om de geest weer te verfrissen en voor nieuwe inspiratie te zorgen. 

Daar waar we zomaar een zeehond verliefd in de ogen kunnen kijken. Waar stoere vissers op garnaal en mossel vissen. Waar de zee gebroken wordt door duin, hout of basalt. Waar schapen wollig de wacht houden. En de mens voor werk, wonen of vakantie overvaart.

Die oerhollandse elementen brachten we samen in een totaal nieuw woonconcept. Stoer, duurzaam, kort en krachtig. Uit een hand gegrepen, geen woord teveel. Uit zee, klei en zand voortgekomen. Door hout uit eigen bossen gebouwd. Door vakmensen gestoffeerd met natuurlijke kleuren en materialen. Rustgevend als de zee.

Ontdek de meubels van Studio MIK. bij de Donjon. In de showroom staan onze deskundige adviseurs klaar om u te helpen met het maken van de juiste keuze.

Studio MIK.
Pronk hoekbank

Studio MIK.
Pronk hoekbank

Dit model Pronk is ontworpen als een open uitnodigende hand. Een bank om de ander te ontmoeten, om bij te praten of heerlijk te ontspannen naar een film te kijken en weg te dromen als bij een prachtige zonsondergang.

Een relaxte houding die we van de zeehondjes kunnen leren!  Een bank die zich opent als een oester en de mooiste dingen naar voren brengt: de mooiste parels van ontmoeting.  Een bank om mee te pronken!

Studio MIK. Blos bank

Studio MIK. Blos bank

De blos is een typisch Studio MIK. model. De Blos is een stoer ontwerp met strakke vormen maar is geen pure kubist. Studio MIK. heeft juist van die strakke vormen een nieuwe geraffineerde compositie gemaakt waardoor je er net als in de natuur nooit op uitgekeken raakt.

Wie goed kijkt naar de vormentaal van de Blos ziet verschillende lijnen bij elkaar komen. Deze lijnen maken de Blos tot een degelijke basis voor je woonkamer. Een bank waarop je heerlijk kunt relaxen na  een stevige wandeling door het leven waarvan je een gezonde blos op de wangen kreeg.  

Studio MIK. meubelen

Uit 1 hand gegrepen

We houden als Nederlanders van mooie stoere korte eenlettergrepige woorden. Het begon al met aap-noot-mies en we groeiden op met brood, kaas en melk. Velen hebben een korte naam als Jan, Piet, Kees, Mies, Loes of Bep (de langere namen niet tekort gedaan natuurlijk)
We zeggen de dingen graag kort en krachtig: recht op het doel af! Niet teveel praten er moet aangepakt worden.

Niet zo gek voor een land dat zich uit de zee ontworsteld heeft en gewend is tegen de wind in te fietsen (als is het nu vaak met elektrische ondersteuning.) Na Rembrandt -met de immens grote Nachtwacht- leerde Mondriaan ons juist de beelden terug te brengen naar de essentie. Strakke vormen en primaire kleuren. Als strakke bollenvelden op vruchtbare bodem, achter de zee met heldere kleuren in de zon. Zo willen velen ook graag wonen in strakke vormen, sobere materialen met accenten in kleur.

We willen de dingen zoveel mogelijk in de greep van onze hand kunnen houden: als woorden met één lettergreep. We zijn immers een volk van aanpakkers: We leerden ons land met onze handen uit klei of zand op te bouwen en te beschermen tegen de zee. Juist daar op de grens van water en land deden we inspiratie op voor een nieuw stoer Hollands meubelmerk: Studio MIK.

Studio MIK. ontdekken

Ontdek de meubels van Studio MIK. bij de Donjon. In de showroom staan onze deskundige adviseurs klaar om u te helpen met het maken van de juiste keuze. Uiteraard bent u van harte welkom om te gaan proef zitten!