fbpx

OPENINGSTIJDEN        Contact

LABEL | vandenberg

Meubelen die met je meeleven

Door het ontwerpen van tijdloze meubelen met een duidelijke vormgeving en het gebruik van unieke natuurlijke materialen creëert LABEL | Vandenberg sinds 1991 meubelen die met je meeleven.

Design van LABEL | Vandenberg

LABEL | Vandenberg staat voor Dutch Design pur sang: meubelen met een no-nonsense karakter en een geheel eigen identiteit. Het familiebedrijf waar al 3 generaties met veel ambacht en vakmanschap meubelen worden gemaakt. Een belangrijk materiaal van wat terugkomt in bijna alle LABEL | vandenberg meubelen is leer. Door het gebruik van karakteristieke leersoorten, krijgt ieder meubel zijn eigen identiteit en worden de items door de jaren heen alleen maar mooier.

Benieuwd geworden naar de LABEL | vandenberg meubelcollectie? Laat je dan uitgebreid adviseren door de ervaren interieur specialisten bij De Donjon.

LABEL | VANDENBERG fauteuils

LABEL | VANDENBERG stoelen

LABEL | VANDENBERG banken

LABEL | VANDENBERG OUTDOOR

LABEL | VANDENBERG BARKRUKKEN

LABEL Salontafels

Maak een afspraak

Het team van De Donjon staat voor je klaar! We presenteren en adviseren u graag over collectie van Label | Vandenberg Het advies met één van onze deskundige interieuradviseurs vindt gebruikelijk plaats in de showroom van De Donjon. Hier kunt je de diverse meubels direct bekijken en hebben ze de verschillende materialen direct voorhanden zodat je ze kunt voelen en  meteen kunt uitproberen. Een adviesgesprek in je eigen omgeving behoort ook tot de mogelijkheden. Uiteraard kunnen we je dan direct advies in huis geven over o.a. maat- en kleuruitvoering. Plan een afspraak en we zorgen ervoor dat een van onze specialisten voor je klaar staat!

LABEL | VANDENBERG MEUBELEN

Filosofie

Gerard en Ton van den Berg groeiden op in de Meubelfabriek van hun vader G.A. Van Den Berg Meubelen Hellevoetsluis. Als zonen van een meubelmaker weten Gerard en Ton haarfijn hoe zij dit ambacht moeten uitoefenen en moeten overbrengen naar de wereld om hen heen. Zo ook naar Marieke (dochter van Ton) en Jasper (zoon van Gerard) die al de 3e generatie meubelmakers zijn binnen de familie. Door het ontwerpen van tijdloze meubelen met een duidelijke vormgeving en het gebruik van unieke natuurlijke materialen creëert LABEL | Vandenberg sinds 1991 meubelen die met je meeleven. Ton geniet inmiddels van zijn vrije tijd, maar de familie kan nog altijd een beroep doen op zijn kennis en expertise.

Lokaal

Voor iedereen geldt, hoe dichterbij, hoe belangrijker. Precies daarom vinden ze het bij LABEL belangrijk om lokaal te ondernemen. Om diezelfde reden zijn ze voorstander van een goed georganiseerde overheid die oog heeft voor het MKB die lokaal ondernemen. Daar zit een wisselwerking in omdat het bijdraagt aan een goede omgeving. De LABEL meubelen worden dan ook gewoon hier in Brabant, in Raamsdonksveer in de eigen fabriek gemaakt. Ze besteden niets uit aan Azië, Oost-Europa of waar dan ook. Vanzelfsprekend houden ze zich bij het maakproces aan alle regelgeving, welke mede verantwoordelijk is voor het environment. 

Duurzaam

Volgens LABEL doet je dit door het zo min mogelijk belasten van je omgeving. In de eerste plaats doen ze dat door spullen te maken die tijdloos zijn en vooral lang mee gaan! LABEL gebruikt hiervoor hoogwaardige materialen. Alle materialen die ze gebruiken zijn op een zo duurzaam mogelijke wijze gemaakt en voldoen minimaal aan Europese wetgeving. Denk daarbij aan de maximale CO2 uitstoot, stikstof uitstoot maar ook andere milieu-aspecten, zoals bijvoorbeeld het minimaliseren van transport. Hoe dichterbij je je materialen betrekt, hoe minder vervoer daarvoor nodig is.

Een belangrijk onderdeel van het door LABEL gebruikte materiaal is leer. Leer is van zichzelf al een restproduct van de slachterij wat opgewaardeerd ofwel veredeld wordt, zodat het weer hergebruikt kan worden. Iets wat nauwelijks waarde had, wordt weer waardevol. Dit hergebruik is bijna net zo oud als de mensheid zelf.