fbpx

OPENINGSTIJDEN        Contact

wars van opsmuk

Studio MIK.

Bij een nieuwe krachtig meubelmerk hoort ook een passende naam. Een naam die focust, die zich richt op de kern, die mikt op een moderne koper die weet wat hij of zij wil, die wars is van opsmuk en verlangt naar de stoere levens-elementen. Doe maar gewoon, mik maar op de essentie van ons bestaan, wat je in een hand kunt vasthouden is vaak al voldoende en het mooiste….

studiomik. : een nieuw stoer Nederlands merk

Er kwam één woord bij ons naar boven om dit samen te vatten. In een greep: een mik, een stoer brood met volle ingrediënten. Het brood dat mijn oma vasthield in haar ene hand en waar ze dikke plakken afsneed met haar andere hand. In dat brood werden al die stoere Hollandse elementen verenigd. Samen gebakken tot een heerlijk geheel en als basis waar u nog van alles aan toe kunt voegen. Het nieuwe oer-Hollands meubelmerk zou voortaan gaan heten: studiomik.

studiomik. ontdekken bij De Donjon

De collectie van studiomik. bestaat uit banken, hoekbanken, fauteuils, stoel en tafels. Met passie gemaakt door Hollandse designers en van duurzame materialen. Voor wie die mikt op de essentie van het leven. Voor wie mikt op duurzaamheid. Voor wie mikt op sobere materialen en vormen.

Ontdek de stoere meubels van studiomik. bij De Donjon. In onze showroom staan de deskundige interieur adviseurs voor u klaar. Zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Samen met u plannen ze heel individueel uw perfecte zitmeubel op basis van de beschikbare ruimte, uw zitvoorkeuren en woonwensen.

Kom proefzitten op de banken van studiomik. bij de Donjon en laat u adviseren door onze deskundige adviseurs!

Studio MIK. BANKEN

Voor wie mikt op de essentie van het leven
Voor wie mikt op duurzaamheid
Voor wie mikt op sobere materialen

Voor wie mikt op wonen met een wijdse blik
Voor wie mikt op wonen in eerlijke materialen
Voor wie mikt op wonen in sobere vormen

studiomik. ontwerpt met duurzame materialen
studiomik. ontwerpt met Hollandse designers
studiomik. ontwerpt met passie
studiomik. ontwerpt begrijpelijke vormen: ‘uit één hand gegrepen’

Loki elementenbank

De Loki is een Hollands zitlandschap met een internationale uitstraling. De bank is niet bang om alle aandacht naar zich toe te trekken met zijn royale modulaire elementen en lange uitgerekte zitvlakken.

De Loki bestaat uit diverse elementen met en zonder rugleuning die met elkaar gecombineerd kunnen worden om zo creatieve landschappen te creëeren. Met de mogelijkheid om elke onderdeel te bekleden met een eigen kleur en materiaal maakt u uw eigen banken-collage.

Estelle bank

Door de strakke, moderne en open uitstraling van de Estelle is deze bank met vele stijlen te combineren. De dunne pootjes zorgen daarnaast voor een luchtige uitstraling. De Estelle hoekbank is geheel naar eigen wens samen te stellen. Zo past u de hoekbank zich aan naar uw woonstijl en persoonlijke wensen.

De Estelle hoekbank van studiomik. is een hoogwaardige combinatie materialen voor optimaal comfort

Pronk hoekbank

Dit model Pronk is ontworpen als een open uitnodigende hand. Een bank om de ander te ontmoeten, om bij te praten of heerlijk te ontspannen naar een film te kijken en weg te dromen als bij een prachtige zonsondergang.

Een relaxte houding die we van de zeehondjes kunnen leren!  Een bank die zich opent als een oester en de mooiste dingen naar voren brengt: de mooiste parels van ontmoeting.  Een bank om mee te pronken!

Fiks bank

De naam Fiks voor dit model is geïnspireerd door de gedachte dat juist de eenvoud en beperking vaak de meeste kracht uitstraalt. Het woord fiks betekent immers krachtig, flink, robuust en groot. Denk maar aan een ‘fikse stijging van…..’ Maar tegelijk betekent fiks ook gezond, kloek en knap. Denk maar aan wat we zeggen: ‘een fikse oudere’.

Studio mik is erin geslaagd een model te ontwerpen dat zowel kracht als een zekere rankheid uitstraalt en in maat beperkt is. Niet een makkelijke opdracht maar ze hebben het gefikst! 

Overige Studio MIK. collectie

Oerhollandse elementen brachten we samen in een totaal nieuw woonconcept. Stoer, duurzaam, kort en krachtig. Uit een hand gegrepen, geen woord teveel. Uit zee, klei en zand voortgekomen. Door hout uit eigen bossen gebouwd. Door vakmensen gestoffeerd met natuurlijke kleuren en materialen. Rustgevend als de zee. Ontdek de meubels van studiomik. bij de Donjon. In de showroom staan onze deskundige adviseurs klaar om u te helpen met het maken van de juiste keuze.
Studio MIK Otis stoel
449539
Studio MIK Ella fauteuil
1.0591.419

Maak een afspraak

Het team van De Donjon staat voor u klaar! We presenteren en adviseren u graag over de collectie van StudioMIK.

Het advies met één van onze deskundige interieuradviseurs vindt gebruikelijk plaats in de showroom van De Donjon. Hier kunt u de diverse meubels direct bekijken en hebben zij de verschillende materialen direct voorhanden zodat u ze kunt voelen en  meteen kunt uitproberen.

Het is tevens mogelijk om bij u thuis te komen voor een adviesgesprek. Uiteraard kunnen we dan ook direct advies in huis geven over o.a. maat- en kleuruitvoering. 

Plan een afspraak en we zorgen ervoor dat een van onze specialisten voor uw klaar staat!

studiomik. meubelen

Uit 1 hand gegrepen

We houden als Nederlanders van mooie stoere korte eenlettergrepige woorden. Het begon al met aap-noot-mies en we groeiden op met brood, kaas en melk. Velen hebben een korte naam als Jan, Piet, Kees, Mies, Loes of Bep (de langere namen niet tekort gedaan natuurlijk)

We zeggen de dingen graag kort en krachtig: recht op het doel af! Niet teveel praten er moet aangepakt worden.

Niet zo gek voor een land dat zich uit de zee ontworsteld heeft en gewend is tegen de wind in te fietsen (als is het nu vaak met elektrische ondersteuning.) Na Rembrandt -met de immens grote Nachtwacht- leerde Mondriaan ons juist de beelden terug te brengen naar de essentie. Strakke vormen en primaire kleuren. Als strakke bollenvelden op vruchtbare bodem, achter de zee met heldere kleuren in de zon. Zo willen velen ook graag wonen in strakke vormen, sobere materialen met accenten in kleur.

We willen de dingen zoveel mogelijk in de greep van onze hand kunnen houden: als woorden met één lettergreep. We zijn immers een volk van aanpakkers: We leerden ons land met onze handen uit klei of zand op te bouwen en te beschermen tegen de zee. Juist daar op de grens van water en land deden we inspiratie op voor een nieuw stoer Hollands meubelmerk: studiomik.

studiomik. ontdekken

Ontdek de meubels van studiomik. bij de Donjon. In de showroom staan onze deskundige adviseurs klaar om u te helpen met het maken van de juiste keuze. Uiteraard bent u van harte welkom om te gaan proef zitten!