Spectrum header

SPECTRUM: MEUBELEN MET TOEKOMSTWAARDE


De Spectrum collectie bestaat uit sterke karakters met een eigen verhaal. De meubels hebben een heldere constructie en vormtaal. Ze worden toegepast in zowel de woonkamer als in bijzondere ontvangst- en vergaderruimtes. Duurzaamheid, het Nederlandse product en de oorspronkelijke vormgeving krijgen steeds meer waardering en bevestigen. Waar Spectrum al 75 jaar voor staat; meubels met een toekomstwaarde.

Door de samenwerking met zusteronderneming Rietveld Originals kan Spectrum sinds 2014 een groot deel van de meubelontwerpen van Gerrit Rietveld in haar collectie voeren. Naast Martin Visser en Gerrit Rietveld vormen de ontwerpen van oud gedienden Benno Premsela en Constant Nieuwenhuys de basis voor het werk van een nieuwe generatie. De succesvolle Tangled serie van Carolina Wilcke en de in 2018 geïntroduceerde Endless tafel van Aart van Asseldonk zijn hiervan het meest recente resultaat.

Bezoek de Donjon en ontdek de mooie collectie van Spectrum.

Lees meer over Spectrum >>

Filter op categorie
Filter op merk
Filter op subcategorie

Resultaat 1–15 van de 17 resultaten wordt getoond

Spectrum: meubelen met toekomstwaarde

Spectrum: ontstaan uit verzet

Als gevolg van de Tweede Wereldoorlog is er bij weverij De Ploeg een tekort aan grondstoffen. Om tewerkstelling van het personeel te voorkomen, wordt in 1941 ‘t Spectrum opgericht. Meubels en woonaccessoires vervaardigd uit klein hout en biezen vormen de basis van de eerste collectie. Gerrit Rietveld wordt door ‘t Spectrum directeur Piet Blijenburg benoemd tot lid van de beoordelingscommissie van de collectie.

Avant-gardist Martin Visser

In 1954 wordt Martin Visser hoofd van Spectrum’s design afdeling. Gedurende 20 jaar neemt Visser in zijn kielzog grote ontwerpers mee waaronder Friso Kramer, Constant Nieuwenhuys en Benno Premsela. Ook Gerrit Rietveld ontwerpt enkele meubels voor de collectie. De collectie die Visser in 1960 ontwerpt, met de BR 02 slaapbank als bekendste icoon, blijkt een gouden greep en vormt tot op de dag van vandaag de ruggengraat van de Spectrum collectie.

De blauwdruk voor toekomstige generaties

Spectrum meubels worden enorm populair in het moderne Nederlandse huishouden. Als een van de meest prominente participanten binnen de stichting ‘Goed Wonen’ (1946-1968), vertegenwoordigt Spectrum samen met merken als Pastoe, De Ploeg en Artifort modern design met de standaard van een goede smaak.