/
MOVANI Bouwhuis fauteuil

MOVANI Bouwhuis fauteuil

1.575 999

Juist in die eigenzinnigheid, die zo kenmerkend was voor de Bauhaus architecten, herkende Hugo de Ruiter en MOVANI zich. Hugo vertaalde dat in een prachtige fauteuil – de Bouwhuis-, die weliswaar knipoogt naar toen maar geheel nieuw is vormgegeven met de technische mogelijkheden van nu.

 

De MOVANI Bouwhuis fauteuil is nu in diverse leder- en stofsoorten leverbaar tegen actieprijs. 

Loading...

Beschrijving

MOVANI Bouwhuis fauteuil

De fauteuil Bouwhuis is ontworpen door de Nederlandse topdesigner Hugo de Ruiter in opdracht van MOVANI, bestaande uit de vijf samenwerkende topzaken: van Til in Alkmaar, Vesta in Groningen, Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal, Weijts te Poortvliet en de Donjon van Prijt in Son (Eindhoven).

Eigenzinnig in vormgeving

Hugo de Ruiter heeft zich laten inspireren door de Bauhaus periode. De periode aan het begin vorige eeuw kenmerkt zich door met zijn enkele lijnen en no-nonsense vormgeving. Strak, eenvoudig en zeer functioneel. Verschillende materialen die tot dusver nooit samen werden gecombineerd in meubelen gaven aan de meubelen van Bauhaus een eigenzinnig karakter.

Eigenzinnig in techniek

Juist in die eigenzinnigheid, die zo kenmerkend was voor de Bauhaus architecten, herkende Hugo de Ruiter en MOVANI zich. Hugo vertaalde dat in een prachtige fauteuil. De fauteuil is een weliswaar knipoogt naar toen maar geheel nieuw is vormgegeven met de technische mogelijkheden van nu. Niet voor niets gaf hij de fauteuil de naam: “Bouwhuis” als een ere-saluut van een moderne ontwerper aan de Bauhaus ontwerpers van weleer. De Ruiter wilde geen eenvoudige kopie maken van wat was, maar een geheel eigen fauteuil anno 2015. Daarin heeft hij het zichzelf en de fabrikant niet gemakkelijk gemaakt! Let maar eens op de achterzijde waar het gebogen organische frame geheel vrij van het achterpand van de rug is gepositioneerd: je kunt er met een hand achter waardoor zowel aan vormgeving als zitcomfort het maximaal haalbare is bereikt! Kijk ook naar het organisch geborgen lijnenspel als je de fauteuil van opzij bekijkt! Vormgeving en techniek die alleen de beste meesterstoffeerders en rompbouwers in huis hebben!

Eigenzinnig in kleur

Niet alleen het ontwerp is geheel eigenwijs Hollands maar ook de producent behoort tot Nederlands oudste en gerenommeerdste fabrikanten. Bovendien is rekening gehouden met het feit dat iedereen een eigen smaak heeft en de fauteuil leverbaar is met prachtige combi’s aan kleurrijke stoffen om onze huizen nog kleurrijker te maken. Kortom: een fauteuil die honderd jaar na Bauhaus nog steeds hetzelfde adagium heeft: ontwerpen te maken die mensen de ruimte geven om zich te ontplooien en hun eigen smaak tot uiting kunnen laten komen dat met respect voor de ander bijdraagt tot een gelukkiger leven en een betere wereld waarin smaken verschillen.. gelukkig maar!

Kenmerken

  • De afmetingen van de Bouwhuis fauteuil zijn:
    • Breedte: 66 cm
    • Diepte: 86 cm
    • Hoogte: 80 cm
  • Het riante zitmeubel is te bekleden met diverse stof- en legerkwaliteiten.
  • De kleur van het frame van de Bouwhuis kan door u zelf worden gekozen.

 

De prijs van meubelen is niet alleen afhankelijk van het model zelf, maar voor een belangrijk deel ook van het gekozen afwerking en materiaalkeuze. Om uw MOVANI fauteuil helemaal naar u zin te maken, kiest u uit de diverse stof- en leersoorten de ideale uitvoering voor uw woonstijl en specifieke wensen. De MOVANI Bouwhuis fauteuil is nu in diverse leder- en stofsoorten leverbaar tegen actieprijs. Voor een persoonlijke prijsopgave kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of bezoekt u onze showroom voor meer informatie.

Extra informatie

De 7 shops van Donjon

Movani

Merk

Categorie

Subcategorie

Beschikbaarheid

Conditie

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “MOVANI Bouwhuis fauteuil” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *