DONDERDAG 26 MAART 2020

ONTMOET DE NIEUWE GENERATIE ONTWERPERS!

 

Graag nodigen wij u uit voor dit event.
Waar Tom Dissel een lezing zal geven over zijn werk en u kunt genieten van lekkers uit de oven van Weltevree.

40 jaar geleden liep ik met mijn vader over de meubelbeurzen, daarbij we onze vaste leveranciers bezochten. Zij stonden (en veelal staan nog steeds!) garant voor een groot deel van de collectie van de Donjon. Met velen van hen groeide een generatie lange band van vertrouwen en duurzame samenwerking. Wij stonden soms aan de wieg van, inmiddels klassiek geworden, modellen van bekende ontwerpers. Maar in die jaren waren op de beurzen ook de ‘hippies’ van toen te vinden, met tegendraadse modellen en wijze van presenteren. In plaat van keurig aangeklede stands ware het minifestivals met muziek en uitbundigheid. Meubels kopen moest een feestje worden! De gevestigde inkopers moest aan de frisse aanpak en collecties wennen, maar de nieuwe generatie kreeg toch een kans. Inmiddels behoren zij tot de klassiekers van nu.

Als Donjon met onze meer dan 100-jarige traditie- bleven en blijven we nooit stilstaan bij het verleden. Wij houden graag oog voor vernieuwing!

Zo willen wij u graag kennis laten maken met een van de talentvolle ontwerpers van nu: Tom Dissel. Als talentvolle ontwerper met een hart voor mens en ambacht vond hij onderdak bij een eveneens eigentijds meubelmerk: EYYE. Graag stellen we Tom en EYYE nader aan u voor op ons event op 26 maart 2020. Hier zal Tom Dissel een lezing verzorgen over zijn werk.

Van de oude hippies leerden we dat meubels ten dienste mogen staan van een feestelijke ontmoeting (binnen en buiten). Daarom hebben we naast Tom Dissel ook Weltevree uitgenodigd met hun heerlijke buitencollectie. Voorafgaand aan de lezing zullen we een aantal ovens van Weltevree aansteken. De Donjon nodigt u van harte uit voor wat lekkers uit een van deze ovens!

INSCHRIJFFORMULIER LEZING TOM DISSEL


Ja, ik kom graag naar de lezing van Tom Dissel!

Donderdag 26 maart 2020 – inloop 19.30 uur – start lezing 20.00 uur


Velden aangemerkt met * zijn verplicht 

TOM DISSEL

Van jongs af aan is Tom Dissel (1985) gefascineerd door het meubel maken. Doordat zijn opa een meubelfabriek had, kon hij al vroeg van de designwereld proeven. Als klein kind brengt Tom vele uren door met knutselen en producten ontwerpen. De stap naar de Design Academy Eindhoven, waar hij in 2011 afstudeert, was een logische.

Na bank Cella en poef Kub is bank Dura het derde ontwerp van Tom Dissel voor EYYE. Tom zoekt in zijn werk de grenzen op tussen ambacht en industrie. Hij start met ontwerpen door te experimenteren met materialen en vorm. Zo ontstaan verrassende resultaten die hij vervolgens vertaalt naar een functie en uiteindelijk een product. Hierdoor behoudt hij een spontaniteit in zijn ontwerpen die een bepaalde vanzelfsprekendheid uitstraalt.

WELTEVREE

Weltevree is in 2007 opgericht door designer en ondernemer Floris Schoonderbeek. Met Floris als art director ontwikkelt het team van Weltevree inventieve producten in samenwerking met de beste ontwerpers en uitvinders, zowel met gevestigde namen als opkomende talenten.

Bij Weltevree geloven ze in de ervaringen die je op kunt doen in je directe omgeving. De missie van Weltevree is om bij te dragen aan een bewuster, socialer en tevreden leven door producten te creëren die je stimuleren om de omgeving te verkennen en deze op een nieuwe manier te gebruiken. De producten vragen om interactie en komen pas echt tot leven wanneer ze in gebruik zijn. Ook al heeft Weltevree een voorliefde voor mooie producten die goed in elkaar zitten, in hun ogen zijn ervaringen je meest waardevolle bezit.

PROGRAMMA 26 MAART 2020

  • vanaf 18.30u Weltevree demonstratie

  • 19:30u Inloop lezing

  • 20:00u Lezing Tom Dissel

  • 21:00u Borrel