fbpx

OPENINGSTIJDEN        Contact

Fietsen langs de dommel

Het gebied rondom de Dommel is een prachtig, een landschappelijk gebied in de Meierij en de Kempen. Heerlijk om hiervan te genieten met de fiets. Er zijn diverse routes die u de omgeving die u de prachtigste plekjes laten zien. We hebben daarom een twee mooie routes voor u uitgestippeld.

Vergeet niet tijdens u route een bezoek te brengen aan onze mooie showroom. De deskundige interieuradviseurs van De Donjon heten u graag welkom. Onder het genot van een lekker kopje koffie of thee laten zij u onze mooie collectie zien.

Doe de Donjon Dommel Route

Lengte van de route: 21 km. 
Plaatsen: Eindhoven en Son.

Deze mooie route start bij knooppunt 28 – Ooievaarsnest. Deze route is zo bijzonder omdat u zo dichtbij grote stad zó fraai en rustig in het groen kunt fietsen.

Startpunt: Knooppunt 28
Route: De route volgt de fietsknooppunten.

Bijzondere plekken onderweg

Wammes Waggel / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

De Genneper watermolen

Als u vanaf knooppunt 29 het fietspad door het Genneper Park en langs de Dommel neemt, gaat u rechtsaf op de Gennerperweg. Aan uw linkerhand ziet u nu de Genneper watermolen.

Van Abbemuseum Eindhoven. Photo Peter Cox

Het Van Abbemuseum

Wanneer u vanuit knooppunt 89 over de Jacob Catslaan, via de Bleekstraat naar knooppunt 94 fietst,  ziet u aan de linkerzijde het Van Abbemuseum liggen.

De route

Een rondje langs de Dommelse watermolens

Lengte van de route: 33 km. (in te korten tot 22 km.)
Plaatsen: Eindhoven, Nuenen, Son en Nederwetten.

Deze mooie route start bij het station van Eindhoven. Meteen na de drukte van het station rijdt u al door de groene gazons langs de universiteitsgebouwen. De fietstocht leidt u langs de Dommel, door het buitengebied van Nuenen tot het Wilhelminakanaal in Son en Breugel.

Startpunt: Station Eindhoven
Inkorten: U kunt de route korter maken door te starten bij knooppunt 80.
Route: De route volgt de knooppunten “de Kempen”. Wijkt alleen tussen knooppunt 80 en knooppunt 72 af van de route.

Bezoek De Donjon: Om tijdens u route De Donjon te bezoeken, gaat u -aankomend bij het Wilhelminakanaal- niet rechtsaf richting knooppunt 72, maar linksaf richting knooppunt 9. Om vervolgens knooppunt 13 en 12 te passeren. Bij knooppunt 12 gaat u na de brug rechtdoor en slaat bij het kruispunt links af. Na ongeveer 500 meter ziet u De Donjon aan de rechterzijde.

De Dommelse watermolens

Wammes Waggel / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

De Hooidonkse watermolen

Wanneer u Nederwetten uitfietst over de Hooidonk, (richting knooppunt 72) slaat u ter hoogte van huisnummer 4 even linksaf om de Hooidonkse watermolen te bekijken. 

Wammes Waggel / CC BY-SA (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

De Collse watermolen

Als u van knooppunt 68 (over de Collseweg) naar knooppunt 75 fietst, komt u bij een driesprong met de Molendijk. Vanaf hier kunt u linksaf om de Collese watermolen te gaan zien. 

Wammes Waggel / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

De Opwettense watermolen

Wanneer u van knooppunt 99 (over de Wolendijk) naar knooppunt 35 fietst gaat de weg over in de Opwettenseweg. Hier vindt u de Opwettense watermolen.

De route