fbpx

OPENINGSTIJDEN        Contact

MEUBELONDERHOUD

ALGEMENE TIPS

Uiteraard houdt onze dienstverlening niet op bij uw aankoop, maar staan we ook na de koop voor u klaar.
Met service, garantie en met tips en adviezen voor het onderhoud van uw  meubelen.
Neem bij vragen of twijfel contact met ons op.

Algemene tips te voorkoming van schade

  1. Ruwe accessoires, zoals aardewerk, kopjes en siervoorwerpen krassen op lak. U kunt dus beter onderzetters gebruiken of vilt onder deze artikelen-aanbrengen.
  2. Lampen en telefoons met zwarte nopjes geven af op MDF en lak. U kunt dit voorkomen door vilt op de nopjes te plakken.
  3. Kleine krassen in perspex kunt u verwijderen door ze te behandelen met een kleine hoeveelheid autocleaner.
  4. Het is goed om sloten en scharnieren één keer per jaar met siliconenspray in te spuiten.
  5. Om een gelijkmatig gebruik te krijgen, kunt u kussens van zitmeubelen regelmatig van plaats verwisselen (indien mogelijk).
  6. Als een lus uit bekledingsstof is stukgetrokken, trekt u deze er dan nooit uit. U kunt hem beter kort afknippen of door de stof heen naar de binnenkant steken. Bij poolweefsels (d.w.z. weefsels waarvan de draadjes omhoog staan) mag u vuile plekken nooit uitkrabben, omdat de pool er dan wordt uitgetrokken.
  7. Wanneer u uw meubel gaat behandelen voor vlekken of normaal onderhoud, let dan vooral goed op de juiste kwaliteit en samenstelling van de gebruikte materialen. Test een te gebruiken onderhoudsmiddel voor gebruik altijd op een niet opvallende plek. Bij twijfel kunt u het beste uw woninginrichter om advies vragen.