Loading...

Puratex® complete verzorgingsset

De Puratex® complete verzorgingsset is speciaal samengesteld om preventief te impregneren en te onderhouden. Met deze set kun je ook adequaat reageren op de meest voorkomende vlekken en vervuiling.

 

38

Loading...

Beschrijving

Puratex® complete verzorgingsset

Alles bij de hand in één handige set! 

De Puratex® complete verzorgingsset is speciaal samengesteld om preventief te impregneren en te onderhouden. Met deze set kun je ook adequaat reageren op de meest voorkomende vlekken en vervuiling.

Werkwijze

Halfjaarlijks onderhoud: 

 1. Maak het meubelstuk stofvrij. Gebruik een stofzuiger met meubel opzetstuk of de LCK® reinigingshandschoen. De combinatie van de LCK® reinigingshandschoen en Puratex® reinigingswater frist de stof weer helemaal op. Een paar druppels op de handschoen is vaak al voldoende. Vervolgens het hele meubelstuk afnemen.
 2. Goed laten drogen (ca. 1 uur)
 3. De stof impregneren met de Puratex® impregneer. Houdt de pompverstuiver op een afstand van 20-30 centimeter boven de stof en sproei een dun, gelijkmatig laagje over de stof heen. Probeer de pompverstuiver zo verticaal mogelijk te houden. Voorkom druppelvorming. De stof goed laten drogen.

Bij vlekken: 

 1. Verwijder grove vervuiling over mogelijk met een lepel of de botte kant van een mes.
 2. De vlek vervolgens behandelen met de Puratex® strong cleaner. Doe wat van de reiniger op een schone doek en bewerk de vlek. Werk altijd van buiten naar binnen en behandel altijd een groter oppervlakte dan de vlek zelf.
 3. Na reinigen met Puratex® reinigingswater. Doe een beetje reinigingswater in een bakje en dompel de LCK® reinigingshandschoen/schone doek onder en wring deze uit. Vervolgens de gereinigde stof van naad tot naad goed afnemen. Eventueel een keer herhalen.
 4. De stof impregneren met de Puratex® impregneer. Houdt de pompverstuiver op een afstand van 20-30 centimeter boven de stof en sproei een dun, gelijkmatig laagje over de stof heen. Probeer de pompverstuiver zo verticaal mogelijk te houden. De stof goed laten drogen.

Tips

 1. Bij hardnekkig vlekken kun je wat Puratex® strong cleaner op een doek doen en deze doek op de vlek leggen. Masseer vervolgens, met 2 vingers op de doek, de reiniger in de vlek. Probeer weinig tot geen druk uit te oefenen. Het is de bedoeling dat de reiniger de vervuiling oplost en dat de doek het opneemt. Eventueel herhalen met een schone doek. Aansluitend het gehele pand weer afnemen met Puratex® reinigingswater.
 2. Onze eigen servicedienst werkt altijd met sproei-extractie apparatuur. Deze apparaten zijn bij verschillende bedrijven te huur. Heb je een kleine vlek, doe dan een schone doek voor ronde opening van de stofzuigerslang en druk dit op de natte plek. Zo zuig je de restanten weg. Bij grotere oppervlaktes een sproei-extractie apparaat gebruiken, anders beschadig je misschien de motor van jouw stofzuiger.
 3. Na het impregneren laat je de stof goed drogen. Na circa 2 uur is de stof droog en kun je het meubelstuk weer gebruiken. De Puratex® heeft zijn optimale werking na 24 uur.

Kenmerken

 • Aanbevolen frequentie: Halfjaarlijks of bij vlekken, voldoende voor 5-7 zitplaatsen.
 • Tenminste houdbaar tot: 36 maanden na productiedatum
 • Inhoud: Puratex® reinigingswater (200ml), Puratex® impregneer (200ml), Puratex® strong cleaner (50ml), LCK® reinigingshandschoen (1 stuks), doekje (1 stuks), gebruiksaanwijzing.
 • Niet geschikt voor: kunstleer, leder met een wax- en/of oliefinish, saddle leder.
 • Let op: Niet alle meubelstoffen mogen nat gereinigd worden. Controleer op onze website of de LCK® reinigingshandschoen set òf de LCK® reinigingshandschoen (droog) wordt geadviseerd. Is jouw stof niet door ons getest, kijk dan in de wasvoorschriften van de fabrikant of probeer eerst op een onopvallende plek uit.

Extra informatie

Merk

Categorie

Beschikbaarheid

Conditie