Montis header

Montis Meubelen Eindhoven

Decennia lang heeft de Donjon met Montis een intensieve samenwerking in de regio Eindhoven. Onze designstudio is gelegen op Ekkersrijt in Son en Breugel direct tegen Eindhoven aan waar we altijd een ruime collectie van Montis meubelen laten zien. Onze, door Montis opgeleidde, interieuradviseurs maken graag voor u 3D interieuradvies met Montis meubelen om dit nog beter te visualiseren. Een compleet interieuradvies is daarbij uiteraard mogelijk waarbij we ook graga indien gewenst thuis komen kijken om het beste advies te kunnen geven voor de Montis meubelen. Het is zelfs zo dat we bijvoorbeeld de Montis Axel voor u kunnen 3D printen in huis zodat u uw eigen maquette kunt samenstellen! Wees welkom in onze Montis Designstudio Eindhoven!

Lees meer over Montis >>

Filter op categorie
Filter op merk
Filter op subcategorie

Toont alle 15 resultaten

Montis meubelen

Montis geschiedenis

In 1974 werd Montis opgericht. Vanaf 1975 is het bedrijf gevestigd aan de Steenstraat 2 in Dongen in het inmiddels internationaal markante “zwarte gebouw”. De locatie Dongen is destijds bewust gekozen. Leren bekleding werd een specialiteit en alle belangrijke leerlooierijen en leervakkennis waren immers in dit gebied, dat de ‘Langstraat’ genoemd wordt, gevestigd.

Filosofie Montis

Vanaf het begin stond modern design met een superieur zitcomfort hoog in het vaandel van Montis. Kenmerkend voor de Montis collectie zijn de uitgesproken kleurstellingen in diverse bijzondere leer en stofkwaliteiten en de eigenzinnige vormgeving met een menselijk en sympathiek karakter. Montis geloofde sterk in eigen ideeën en technieken, ondanks dat deze dwars tegen de gevestigde ideeën ingingen. De productiemethode waarbij de romp van een stoel of bank “een jas aankreeg” was betrekkelijk onbekend. Hierdoor onderscheidde Montis zich van haar collega’s in de branche. Deze stoffeermethode wordt bij Montis nog steeds toegepast op veel van de modellen.

Ontwerpers Montis

Na het vertrek van Gerard van den Berg in 1990 werd Gijs Papavoine hoofdontwerper naast eigenaar Paul van den Berg. Zijn vernieuwende vormgeving heeft grote invloed gehad op de exclusieve plaats die Montis inneemt op de markt en op de vormgeving in het algemeen. Sedert begin van de 90er jaren zijn er ook diverse externe ontwerpers gekomen die uiteenlopende producten voor Montis hebben ontworpen vanuit dezelfde basis filosofie. Dit waren o.a. Niels Bendtsen, Arnold Mercx, Marie Christine Dorner en Gert Batenburg. En vanaf 2004 zijn er ook ontwerpen gekomen van Dick Spierenburg en Karel Boonzaaijer, en werkt Montis sinds 2006 ook samen met Studio Job, Alain Berteau en Demakersvan, en de laatste jaren met Simon Pengelly en Bertjan Pot.

Toekomst Montis

Montis blijft verder zoeken naar nieuwe materialen en technieken die gebruikt kunnen worden voor het ontwerpen en ontwikkelen van verrassende en vernieuwende modellen die voldoen aan de hoogste en modernste kwaliteitseisen en nieuwe hedendaagse behoeften. Als “kosmopoliet” blijft Montis ernaar streven om als betrouwbare en toegewijde partner verder te bouwen aan een hechte samenwerking met haar internationale partners. Daarbij zullen eerlijkheid, toegewijdheid en oog voor detail hoog in het vaandel blijven staan.